Skip to main content

Handige websites

Voor je naar Andalusië vertrekt, is het zinvol om alvast veel praktische informatie op te zuigen. Een goede voorbereiding is, jawel, het halve werk. Grasduin eens door de handige links in dit artikel. We zijn trouwens hartstikke blij met suggesties voor meer nuttige webadressen. Kom maar op!

Algemene websites over Andalusië

  • Spaans Verkeersbureau, Den Haag
  • Andalucía, toeristische portal voor Andalusië. Ook Engelstalig.
  • Andalucia.com, ‘One very useful website for travelling and discovering Andaluscia‘. Die omschrijving dekt de lading aardig. Beetje gelikt qua fotografie en de info is vrij algemeen, maar wie goed zoekt vindt toch nuttige informatie. De sectie over wandelen vind je hier.
  • Junta de Andalucía, portal voor de provincie Andalusië met een aparte sectie over het toerisme in Andalusië.
  • Landenweb Andalusië, nuttige en zover wij kunnen inschatten betrouwbare Nederlandse site over Andalusië. Informatie op de site komt uit reisgidsen en websites zoals BBC, Wikipedia en het World Factbook. Commerciële insteek.
  • Geniet Andalusië, smakelijke website met recepten en achtergrondinformatie over de Andalusische keuken. Webshop waar je o.a. Ibérico ham kunt kopen.
  • In Spanje, serieuze en actuele website met nieuws uit Spanje, dus ook uit Andalusië. Dé website als je op de hoogte wilt blijven van ‘alle’ nieuws uit Spanje.

Toeristische informatie per provincie

Toeristische informatie per wandelgebied

Sites voor wandelaars en bergbeklimmers

  • La Federación Andaluza de Montañismo. De website van de Andalusische bergsportvereniging. In het Spaans weliswaar, maar onder het kopje Senderos vind je een onschatbare hoeveelheid wandel- en bergtochten. Inclusief kaartje, hoogteprofielen en beschrijving van de tocht. Beetje lastig zoeken helaas omdat een overzichtskaartje ontbreekt. Gebruik daarvoor de knop ‘Buscador de Senderos‘. 
  • Wandelgids Jon Sanz (spreekt Nederlands) heeft ons regelmatig voorzien van raad bij het uitstippelen van onze wandelroutes op deze website. Zoek je een betrouwbare gids voor het begeleiden van wandeltochten op terrein waar je jezelf minder zeker voelt, zoals de Mulhacén? Kijk dan op de website van Jon Sanz en neem contact op.

Gespecialiseerde reisboekhandels in Nederland