Skip to main content

Over ons

Wie zijn deze heren op de top van de Mulhacén (3.479 m)?

Roel van den Eijnde en Jan Mark Moquette bezochten samen al talloze wandelgebieden in Europa. Vooral het Zuid-Spaanse Andalusië bleek een welhaast magische aantrekkingskracht op ze uit te oefenen. Ze móesten terugkomen om te wandelen. In de Alpujarras, de Sierra Nevada, de Sierra de Grazalema en de Sierra de las Nieves. Maar de mogelijkheden bleken ongekend veel groter te zijn. Niet voor niets is Andalusië twee keer de oppervlakte van Nederland. Ze begonnen een podium om hun ervaringen te delen: www.wandeleninandalusie.nl. Een website die hoopt jou te enthousiasmeren én te inspireren voor een wandelvakantie in Andalusië. Vergeet vooral ook niet om jou eigen ervaringen met ons te delen. Buen viaje!

Roel van den Eijnde

1966, freelance journalist & tekstschrijver, uit Cartagena (Murcia) in Spanje

Roel van den Eijnde werkte o.a. voor ANWB, Op Pad, SNP, KCK en het Brabants Dagblad. Bijna dertig jaar geleden verloor hij tijdens een trektocht door de Sierra de Gredos (bij Madrid) zijn hart aan Spanje. Tochten in de Pyreneeën, Sierra de Montsant  nabij Barcelona en Sierra Calderona  bij Valencia volgden. Pas in 2013 liet Jan Mark hem ook kennismaken met het warme, gepassioneerde zuiden van Spanje: Andalusië. Samen stonden ze de op de top van de Mulhacén en maakten een zware, maar onvergetelijke trektocht door de groene Alpujarras. De liefde voor Andalusië is sindsdien alleen maar aangewakkerd.

In 2022 vervulde Roel een diep gekoesterde wens: een eigen huis in Spanje aan de voet van de bergen! Niet in Andalusië weliswaar, maar in de regio Murcia die oostelijk van Andalusië is te vinden. Vanuit zijn nieuwe stansplaats liggen gebieden als de Sierra de Cazorla en de Cabo de Gata echter bijna om de hoek. Plus een hoop ander moois!

Jan Mark Moquette

1971, online contentspecialist, webanalist & fotograaf, uit Driebergen in Nederland

Jan Mark Moquette is online marketeer bij een grote reisorganisatie en was jarenlang (online) redacteur bij het ANWB outdoormagazine Op Pad. Hij is de bouwer van deze website en ook (bijna) alle foto’s zijn van zijn hand.
Andalusië verkende hij zowel tijdens fietsvakanties als wandelend. Samen met Roel maakte hij voor Op Pad reportages in de Sierra Nevada, Alpujarras, Sierra de Grazalema en Sierra de las Nieves. Hierbij nam Jan Mark de fotografie en de GPS-navigatie voor zijn rekening.

Ook in de toekomst hoopt hij zo vaak als mogelijk de ‘grens’ met Andalusië over te steken. Met het huis van Roel in Murcia als basis, willen ze samen nieuwe tochten maken en nog veel meer gebieden ontdekken. En uiteraard vergeten ze daarbij niet volop het goede Spaanse leven op te slurpen. 

Vragen, tips, opmerkingen?