Over ons

Wie zijn deze heren op de top van de Mulhacén (3.479 m)?

Roel van den Eijnde en Jan Mark Moquette bezochten samen al talloze wandelgebieden in Europa. Vooral het Zuid-Spaanse Andalusië bleek een welhaast magische aantrekkingskracht op ze uit te oefenen. Ze móesten terugkomen om te wandelen. In de Alpujarras, de Sierra Nevada, de Sierra de Grazalema en de Sierra de las Nieves. Maar de mogelijkheden bleken ongekend veel groter te zijn. Niet voor niets is Andalusië twee keer de oppervlakte van Nederland. Ze begonnen een podium om hun ervaringen te delen: www.wandeleninandalusie.nl. Een website die hoopt jou te enthousiasmeren én te inspireren voor een wandelvakantie in Andalusië. Vergeet vooral niet je ervaringen met ons te delen. Buen viaje!

Roel van den Eijnde

1966, freelance journalist & tekstschrijver, uit Vught in Nederland

Roel van den Eijnde werkt o.a. voor ANWB, Op Pad, SNP, KCK en het Brabants Dagblad. Bijna dertig jaar geleden verloor hij tijdens een trektocht door de Sierra de Gredos (bij Madrid) zijn hart aan Spanje. Tochten in de Pyreneeën, Sierra de Montsant  nabij Barcelona en Sierra Calderona  bij Valencia volgden.

Pas in 2013 liet Jan Mark hem ook kennismaken met het warme, gepassioneerde zuiden van Spanje: Andalusië. Samen stonden ze de op de top van de Mulhacén en maakten een zware, maar onvergetelijke trektocht door de groene Alpujarras. De liefde voor Andalusië is sindsdien alleen maar aangewakkerd. Ooit hoopt hij er een bescheiden huisje te kopen en de rest van zijn dagen te slijten op een bankje met uitzicht op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. Tot die tijd zal hij zo vaak als mogelijk die kant op gaan.

Jan Mark Moquette

1971, online contentspecialist, webanalist & fotograaf, uit Driebergen in Nederland

Jan Mark Moquette is online marketeer bij een reisorganisatie en was jarenlang (online) redacteur bij het ANWB outdoormagazine Op Pad. Andalusië verkende hij zowel tijdens fietsvakanties als wandelend. Samen met Roel maakte hij voor Op Pad reportages in de Sierra Nevada, Alpujarras, Sierra de Grazalema en Sierra de las Nieves. Hierbij nam Jan Mark de fotografie en de GPS-navigatie voor zijn rekening.

Jan Mark is de bouwer van deze website en ook (bijna) alle foto’s zijn van zijn hand. Als Roel ooit een huisje koopt in Andalusië, hoopt hij regelmatig langs te komen en samen met hem op een bankje te zitten om te kijken naar de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. Tot die tijd zal hij zo vaak als mogelijk die kant op gaan.

Vragen, tips, opmerkingen?

Tips of vragen?

Heb je tips, suggesties, opmerkingen, goeie Spaanse grappen, kritiek of complimenten? Laat het weten! Neem contact met ons op, we geven antwoord.

Niks missen over wandelen in Andalusië?

Volg de wandelaars die via e-mail op de hoogte blijven over wandelen in Andalusië. Schrijf je in!

Volg ons

© www.wandeleninandalusie.nl 

Logo Wandelen in Andalusië