Skip to main content

Overnachten in Finca Las Nuevas

Finca las Nuevas

We hebben de nodige overnachtingsadressen bezocht de afgelopen jaren. Door heel Andalusië; van de Cabo de Gata tot aan de Sierra de Aracena en alles wat daar tussenin zit. Bijna allemaal waren ze geweldig. Fijne eigenaren, mooie ligging, fantastische bedden, puike ontbijten, volop wandelmogelijkheden, boeiende gesprekken en ga zo maar door. In het najaar van 2021 mochten we een paar dagen en nachten verblijven in de Finca las Nuevas van het Nederlandse echtpaar Pascalle en Robert.

Vergezichten over glooiende bergen

Pas in 2016 streken ze na een aantal omzwervingen neer in Andalusië. Daar begonnen ze, zonder veel ervaring met het runnen van een finca, aan een compleet nieuw avontuur, midden in de golvende en geurende campo ten oosten van Álora in de provincie Málaga, ver weg van drukte en gedoe. Zelf zeggen ze daarover: “Finca Las Nuevas was het eerste huis dat we bezochten met een makelaar en we waren op slag verliefd. Verliefd op de vergezichten over glooiende bergen met olijf-en amandelbomen, op de serene rust die er heerst rondom het huis en de prachtige finca met twee ruime vakantiewoningen, twee appartementen en een knusse studio, maar ook niet te vergeten het zwembad met uitzicht.”

Finca las Nuevas

Prachtige wandeling

Pascalle en Robert nodigden ons de eerste avond van ons verblijf meteen uit voor het avondeten. En stookten de volgende dag hun hottub gloeiend heet zodat we, met een glas verdejo in de hand, vlammend de zon zagen zakken achter de toppen van de Sierra de las Nieves. Ons ruime appartement had een groot balkon waar we in de knisperende ochtendkou genoten van ons eigen ontbijt met sterke koffie, bocadillos de jamón en zelfgemaakte pruimenjam. En, niet onbelangrijk, we maakten samen met hen een stevige en prachtige wandeling rondom hun finca. Alles onverhard, dwars door ramblas en barrancos en door een verrassend groen landschap met uitzichten op de Torcal en de Sierra de las Nieves. Naar het zuiden blonk de kust van Málaga met daar omheen de Sierra de Mijas en Montes de Málaga. Onderweg raapten en kraakten we amandelen, proefden we van de olijven die langzaam zwart kleurden en plukten we granaat- en sinaasappels.

Vakantiehuizen, appartementen en tiny house

De Finca las Nuevas beschikt over twee vakantiehuizen, twee appartementen van twee tot vijf personen en een vrijstaande studio voor twee personen. Dit knusse tiny house heeft een geweldig uitzicht over de bergen en heuvels met amandel- en olijvenbomen. Van bucketlist-niveau is een schommelbank voor de deur waar het ‘s avonds fantastisch sterren kijken is.

De appartementen kosten vanaf € 76 per nacht, maar de prijzen zijn afhankelijk van het seizoen. Ze zijn allemaal zeer compleet ingericht, ook voor een langer verblijf. Ontbijt en avondeten moet je zelf verzorgen, maar supermarkten vind je in Estación de Cártama op 25 minuten met de auto. Pascalle en Robert zijn bijzonder gastvrij, voorzien je graag van allerhande informatie maar laten je ook met rust als je daar behoefte aan hebt. Kortom: een plek om vaker terug te komen. Het adres van dit heerlijke verborgen pareltje? Kijk op de website van Finca Las Nuevas.

De wandeling die we maakten vanuit Finca las Nuevas

Download file: Wandeling vanuit Fina las Nuevas.gpx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *