Skip to main content

Overnachten in Hotel Cerro de Hijar (Tolox)

Misschien is Tolox wel dé standplaats om neer te strijken als je de Sierra de las Nieves beter wilt verkennen. Dit prettige stadje (2300 inw) vind je aan de oostkant van het Parque Natural Sierra de las Nieves. Een dikke 3 km buiten Tolox, aan het einde van een verharde weg en bovenop een heuvel, ligt het heerlijke Hotel Cerro de Hijar.

Op het eerste gezicht lijkt het hotel een lange, koloniale geschiedenis met zich mee te dragen, maar niets is minder waar: het staat er pas dertig jaar. Dat doet niets af aan de fijne, Zuid-Amerikaanse sfeer die het uitstraalt. Het uitzicht vanaf alle kanten is verbluffend  en wij voelden er ons meteen thuis. Een prettige ontvangst, een heerlijk zwembad met terras en groene tuin, veel ruimte, een ‘Marokkaanse’ riad (‘binnentuin’) waar de kamers omheen liggen en een lekkere laidback sfeer. ’s Ochtends wordt er een prima ontbijt met vers fruit geserveerd en ’s avonds kun je er dineren. Het avondeten vonden wij wat tegenvallen en behoorlijk aan de prijs, maar er zijn ook reviews die de keuken bejubelen. Kamers gaan vanaf 60 euro incl. ontbijt en dat is heel schappelijk voor zoveel hotel. Mocht je écht willen uitpakken, neem dan de torenkamer van 120 euro. Dan heb je twee verdiepingen voor jezelf, een jacuzzi en waan je je even als God in Andalusië.

Oh ja, nóg een reden om een nacht of twee (of drie) nachten te slapen in Hotel Cerro de Hijar: de prachtige en afwisselende wandelroute Sendero Río de los Horcajos met een lengte van 9,8 km loopt er letterlijk langs de deur.

Naar de website van Hotel Cerro de Hijar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *