Skip to main content

Overnachten in Villa Atalanta (Rambla del Agua)

Villa Atalanta Alpujarras

Liefhebbers van het programma ‘Ik Vertrek’ zouden Dirk en Feikje moeten kennen. Ruim drie jaar geleden trokken ze deur van hun huis in Amsterdam achter zich dicht en vertrokken met hun twee kinderen naar Andalusië.  Ze streken neer aan de relatief ongerepte Costa Tropical, op een heuvel op 500 meter hoogte en bouwden daar een aantal schitterende, moderne vakantiewoningen en appartementen.

Het uitzicht naar het zuiden: het blauwe water van de Middellandse Zee (en bij mooi weer zelfs de kust van Marokko). Het uitzicht naar het noorden: de Alpujarras en Sierra Nevada (en bij mooi weer zelfs de top van de Mulhacén).

Groot voordeel  van Villa Atalanta is dat je de rust van het ‘binnenland’ combineert met de levendigheid aan de kust: binnen een kwartier rijden sta je met je voeten in het zoute water van de Middellandse Zee. En tegelijkertijd loop je vanaf de deur van je appartement zo de omringende bergen in. Pak je de auto, dan zit je in een uur rijden midden in de Alpujarras en Sierra Nevada en kun je los gaan op alle mogelijke wandelroutes.

Villa Atalanta is een plek om langer te blijven. Niet alleen om te wandelen, maar ook om uit te rusten en ‘in te dalen’. De appartementen hebben allemaal een eigen keuken,  badkamer en terras of waanzinnig balkon. Je kunt er dus volledig zelfverzorgend zijn. Mocht je een keer mee willen eten: kan. Een zwembad: is er. Tips voor wandelingen of andere uitjes: volop aanwezig. Broodjes en wijn: gewoon verkrijgbaar. Ons advies: gaan.
Eén opmerking tot slot: de weg naar Villa Atalanta toe is ‘avontuurlijk’. En met avontuurlijk bedoelen we dat je eerst een stuk door een drooggevallen barranco rijdt met behoorlijk slecht wegdek en vervolgens via een smalle, steile verharde weg naar boven klimt. En dat iedere dag, als je er op uittrekt. Wij vonden het geen probleem, maar het is goed om vooraf te weten.

Naar de website van Villa Atalanta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *