Skip to main content

Praktische informatie

Wat moet je nog meer weten als je gaat wandelen?

Wie wil gaan wandelen in Andalusië heeft niet alleen informatie nodig over de beste wandelroutes en wandelgebieden. Wat is het beste seizoen? Hoe reis je naar Andalusië? Hoe verplaats je je ter plekke? Waar ga je overnachten? Welke reisgidsen zijn er beschikbaar? Wat zijn de beste wandelkaarten? Etc. Wij van wandeleninandalusie.nl proberen antwoord te geven.

Reisgidsen en wandelkaarten

Met alleen reisgidsen, wandelgidsen, wandelkaarten, romans en andere boeken over Andalusië kun je al een flinke boekenplank vullen. Precies dus wat wij thuis ooit hebben gedaan. Op een regenachtige dag hebben we die voorraad boeken, gidsen en kaarten eens bij elkaar geveegd en op categorie ingedeeld.

Reisorganisaties met wandelreizen

Een wandelvakantie in Andalusië kun je prima zelf regelen. Toch liever met een groep op vakantie, of een reis waarbij ‘alles’ voor je is geregeld? Veel reisorganisaties bieden kant-en-klare groepsvakanties en individuele wandelarrangementen aan.

Handige websites

Voor je naar Andalusië vertrekt, is het zinvol om alvast veel praktische informatie op te zuigen. Een goede voorbereiding is, jawel, het halve werk. Grasduin eens door de handige links in dit artikel. We zijn trouwens hartstikke blij met suggesties voor meer nuttige webadressen. Kom maar op!

Vervoer naar en in Andalusië

Wie beschikt over veel tijd is heerlijk vrij om helemaal met de auto naar Andalusië te rijden. De meeste reizigers nemen echter het vliegtuig. Maar vanaf welke luchthaven? Waar vlieg je naartoe? En hoe regel je het vervoer ter plekke?

En verder…

Handige adresjes

Ken je een opvallend leuk bedrijf dat op een originele manier toegevoegde waarde biedt voor wandelaars in Andalusië?
Laat het ons weten via ons contactformulier.

Wandelgids Jon Sanz

Wandelgids Jon Sanz (spreekt Nederlands) heeft ons regelmatig voorzien van raad bij het uitstippelen van onze wandelroutes op deze website. Zoek je een betrouwbare gids voor het begeleiden van wandeltochten op terrein waar je jezelf minder zeker voelt, zoals de Mulhacén? Neem dan contact op met Jon Sanz!

Técnico Deportivo de Montaña
Guía de Montaña UIMLA
tel./WhatsApp/sms: +34 645005081

Wandelgids José Florenza

José Florenza is sinds 2014 wandelgids in de Sierra Nevada, spreekt 5 talen (Spaans, Nederlands, Engels, Duits en Frans) en werkt samen met andere lokale gidsen. Lees het verhaal van José over zijn wandelreis met een groep naar de top van de Mulhacén.

Jose is te bereiken via de website van Sierra Nevada Spain Hiking.

Een camper huren bij Joep

‘Hallo, met Joep,’ klinkt een stem door mijn telefoon. ‘We zijn op Malaga airport’, zeg ik. ‘Dat is toevallig, daar ben ik ook’, grapt hij. Ik pik jullie op bij de parkeergarage, met een zwarte jeep.’ Even later schudden we elkaar de hand. ‘Welkom in Spanje, land van de zon!’

We kwamen Joeps Camperverhuur toevallig tegen op internet. Na het lezen van de enthousiaste reviews waren we om: dat gaan we ook doen! Joep verhuurt oude en nieuwe campers voor schappelijke prijzen.