Skip to main content

Wandelroutes in Andalusië

Vele kilometers aan wandelroutes. Bewegwijzerd of niet.

In de wandelgebieden in Andalusië liggen vele kilometers aan wandelroutes. Bewegwijzerd of niet, als dagtocht, of als onderdeel van een meerdaagse trektocht. Wij geven een korte beschrijving van de door ons gelopen wandelroutes, vaak met routekaart, gps-tracks en sfeerfoto’s.

Los Alcornocales

Wie vanaf de kust bij Castellar de la Frontera het Parque Natural Los Alcornocales binnenrijdt, ziet zonnebloemen, goudgele akkers, met bos bedekte heuvels.

Locator Los Alcornocales

Onze wandelroutes in Los Alcornocales

Sierra de Tejeda

Wie vanaf Malaga naar het oosten rijdt, krijgt al snel te maken met een aantal behoorlijk hoge bergen: de Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama.

Locator Sierra de Tejeda

Onze wandelroutes in Sierra de Tejeda

Sierra de Cazorla

Honger naar de bergen? Veeg dan een paar dagen in je agenda schoon om het uitgestrekte Parque Natural Sierras de Cazorla, Segura y Las Villas te bezoeken.

Locator Sierra de Cazorla

Onze wandelroutes in Sierra de Cazorla

Sierra de las Nieves

De Sierra de las Nieves staat op de nominatie om het derde Nationaal Park van te worden: het zeer uitgestrekte Parque Nacional Sierra de las Nieves.

Locator Sierra de las Nieves

Onze wandelroutes in Sierra de las Nieves

Sierras Subbéticas

Ten zuiden van de stad Córdoba ligt het natuurpark Sierras Subbéticas. In het gebied is het uitstekend wandelen en vind je bergen en valleien.

Locator Sierras Subbeticas

Onze wandelroutes in de Sierras Subbéticas

Desfiladero de los Gaitanes (El Chorro)

De populaire Caminito del Rey bevindt zich in dit wandelgebied rondom El Chorro. Het pad slingert zich door de Desfiladero de los Gaitanes-kloof. Maar er is hier meer te doen!

Locator Caminito del Rey

Onze wandelroutes in Desfiladero de los Gaitanes

Montes de Málaga

De huisbergen van Málaga, de Montes de Málaga, liggen op minder dan een kwartier rijden van de stad en worden in het weekend massaal bezocht.

Locator Montes de Malaga

Onze wandelroutes in de Montes de Málaga

Sierra de Baza

Tussen de steden Guadix en Baza, in de provincie Granada, vind je het verrassend groene Parque Natural de la Sierra de Baza. De hoogste piek is de Santa Bárbara.

Locator Sierra de Baza

Onze wandelroutes in de Sierra de Baza