Wandelroute van Bubión naar Ferreirola

De wandelroute van Bubion naar Ferreirola is de zesde etappe van onze meerdaagse wandeltocht door de Alpujarras en de Sierra Nevada.

Wandelgebied: Alpujarras, klik hier voor meer informatie.
Wandelafstand:
 ca. 7 km.
Looptijd: ca. 2 – 3 uur.
Hoogteverschil: starten op 1300 m, klimmen naar 1550 m, afdalen naar 1000 m.
Zwaarte van de wandeltocht: eenvoudige tocht, enige conditie vereist, goed begaanbare paden, deels asfalt in heuvelachtig terrein.
Reisgidsen en wandelkaarten: kijk op onze pagina met gidsen en kaarten.

Locatie

Locator Las Alpujarras

Korte routebeschrijving

Boven Bubión wordt het klimmen geblazen door een kaal en heet gebied naar een pasje op zo’n 1550 meter. Je passeert door het dorp Pitres. Vanaf hier is het lang afdalen, soms over asfalt, ook over een deels gerestaureerde oude weg (Camino Rurales) naar het schitterend gelegen Ferreirola. 

Ferreirola
Het schitterend gelegen kleine dorp Ferreirola.

Meerdaagse wandeltocht

Deze wandelroute maakt deel uit van een meerdaagse wandeltocht door de Alpujarras en de Sierra Nevada. Wij liepen deze tocht in 4 dagen maar dan is het een flinke kluif, dat vraagt om een goede wandelconditie. We raden aan het te verdelen over 6 dagen, dan heb je ook meer tijd om te genieten en te ontspannen. Onze aanbevolen dagetappes:

Plekken om te overnachten

In Ferreirola: Sierra y Mar, www.sierraymar.com

Sierra y Mar is een droomplek bijna helemaal aan het eind van de prachtige en groene Tahavallei. Negen verschillende kamers op verschillende punten en niveaus in de tuin. Overal terrasjes en bankjes, heel speels opgezet. En mooi gebruik van kleuren en vormen. Ook voor kinderen geschikt. Er is een gemeenschappelijke keuken en zitkamer, maar je móet echt gaan eten in Café-Pianobar Cueva de Mora Luna in het op een kwartier wandelen gelegen Mecina. Geweldig eten, heerlijke wijnen en een zeer ontspannen en vrolijke atmosfeer. Eigenaars hebben Argentijnse roots en dat zie je overal aan de muur terug (Maradonna!). Hij zit vaak vol, dus meteen via de eigenaren van Sierra y Mar reserveren als je aankomt. Zéér bijzondere plek. Er wordt goed Engels gesproken (E: montebaires@yahoo.es of T: 958 765 202). Open van 12.00 – 24.00 (zomer) en 12.00 – 17.00 (winter). Op maandag gesloten.

Bij Sierra y Mar is het uitgebreide ontbijt bij de prijs van € 69,- voor een tweepersoons kamer inbegrepen. In principe moet je voor twee nachten boeken, maar daar valt over te praten. Eigenaars, de Deense Inge Norgaard en haar Zuid-Tiroolse man Giuseppe Heiss, spreken Engels en Duits. Ze wonen er al twintig jaar. Het B&B is dicht in december en januari.

Sierra y Mar is een droomplek bijna helemaal aan het eind van de prachtige en groene Tahavallei.
Eigenaars, de Deense Inge Norgaard en haar Zuid-Tiroolse man Giuseppe Heiss, spreken Engels en Duits.

Wandelkaarten en -gidsen over de Alpujarras & Sierra Nevada

Georganiseerd naar de Alpujarras & Sierra Nevada

Verschillsnde reisorganisaties hebben wandelreizen in hun programma naar de Alpujarras & Sierra Nevada. Een greep uit het aanbod:

De wandelroute op kaart

Hieronder zie je deze wandelroute als rode lijn op de kaart lopen met eronder in het groen het hoogteprofiel. Wil je de route downloaden als gpx-file om zelf te gebruiken op je eigen gps-apparaat? Klik dan op de link downloaden onder het hoogteprofiel. Het gebruik van onze gps-tracks is voor eigen risico.

Download

Meer GPS-tracks van onze wandelroutes

Als je speciaal geïnteresseerd bent in GPS-tracks tijdens je wandelvakantie: alle tracks van onze wandelroutes zijn gegroepeerd en te downloaden op onze pagina Wandelen met GPS.

Meer foto’s van deze tocht

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips of vragen?

Heb je tips, suggesties, op- of aanmerkingen, goeie Spaanse grappen, wijze raad, kritiek of complimenten? Laat het weten! Neem contact met ons op, we geven antwoord.

Niks missen over wandelen in Andalusië?

Volg de wandelaars die via e-mail op de hoogte blijven over wandelen in Andalusië. Schrijf je in!

Volg ons

© www.wandeleninandalusie.nl 

Logo Wandelen in Andalusië