Wandelroute van Capileira naar Bubión via Pampaneira

De wandelroute van Capileira naar Bubion is de vijfde etappe van onze meerdaagse wandeltocht door de Alpujarras en de Sierra Nevada.

Wandelgebied: Alpujarras, klik hier voor meer informatie.
Wandelafstand:
 ca. 6,5 km.
Looptijd: ca. 2 – 3 uur.
Hoogteverschil: afdalen van ca. 1450 meter naar bijna 1000 meter, dan weer klimmen naar 1300 m.
Zwaarte van de wandeltocht: middelzware tocht, normale conditie vereist, heuvelachtig terrein.
Reisgidsen en wandelkaarten: kijk op onze pagina met gidsen en kaarten.

Korte routebeschrijving

Deze tocht is een absolute aanrader. Je start in het Moorse dorp Capileira, daalt dan af door bloemenpracht, langs fruitbomen, kleine paadjes en deels door een diepe kloof met water. Eerst kom je in het drukke Pampaneira, daarna in het rustigere Bubión. Allemaal dorpjes met nauwe straatjes, de typische huizen van de Alpujarras met hun aparte schoorstenen, balkons over de straten en in de huizen weggewerkte regenpijpen.

Wij liepen deze wandelroute als onderdeel van een meerdaagse wandeltocht door de Alpujarras en de Sierra Nevada, maar het de route is ook prima los te doen als dagtocht met mogelijkheid om ontspanning te zoeken in de witte dorpen. Op een dag liepen wij deze route in combinatie met de dagtocht van Bubion naar Ferreirola.

Meerdaagse wandeltocht

Deze wandelroute maakt deel uit van een meerdaagse wandeltocht door de Alpujarras en de Sierra Nevada. Wij liepen deze tocht in 4 dagen maar dan is het een flinke kluif, dat vraagt om een goede wandelconditie. We raden aan het te verdelen over 6 dagen, dan heb je ook meer tijd om te genieten en te ontspannen. Onze aanbevolen dagetappes:

Plekken om te overnachten

In Capileira: Hotel Poqueira II, www.hotelpoqueira.com
Vrij groot hotel met ook busgezelschappen. Niet heel bijzonder, wel een echt familiehotel midden in het dorp. Schone, fijne kamers met balkon. Karig ontbijt. Behoorlijk avondeten. Kamers kosten 40 euro per nacht. Er is ook een hostel (in hetzelfde gebouw) en een luxer Hotel Poqueira I op een andere plek in het dorp. Er zijn ook nog complete appartementen te huur. Eten kun je in Restaurant Mesón Poqueira; à la carte of een dagmenu voor € 10,- dat heel behoorlijk en vullend is. Aan het hotel zit een zwembad vast (waar wij te laat achter kwamen; of we waren gewoon te moe…). Kamers kosten €60,- (2013) voor een tweepersoonskamer incl. ontbijt.

De wandelroute op kaart

Hieronder zie je deze wandelroute als rode lijn op de kaart lopen met eronder in het groen het hoogteprofiel. Wil je de route downloaden als gpx-file om zelf te gebruiken op je eigen gps-apparaat? Klik dan op de link downloaden onder het hoogteprofiel. Het gebruik van onze gps-tracks is voor eigen risico.

Download

Meer GPS-tracks van onze wandelroutes

Als je speciaal geïnteresseerd bent in GPS-tracks tijdens je wandelvakantie: alle tracks van onze wandelroutes zijn gegroepeerd en te downloaden op onze pagina Wandelen met GPS.

Meer foto’s van deze wandelroute

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips of vragen?

Heb je tips, suggesties, op- of aanmerkingen, goeie Spaanse grappen, wijze raad, kritiek of complimenten? Laat het weten! Neem contact met ons op, we geven antwoord.

Niks missen over wandelen in Andalusië?

Volg de wandelaars die via e-mail op de hoogte blijven over wandelen in Andalusië. Schrijf je in!

Volg ons

© www.wandeleninandalusie.nl