Skip to main content

Wandelroute Colmenar in Montes de Málaga

Colmenar Montes de Malaga

Wandelgebied: Montes de Málaga
Wandelafstand: ca. 19 km
Looptijd: ca. 5 uur.
Hoogteverschil: ca. 320 meter.
Zwaarte van de wandeltocht: Middelzwaar, vooral lang. Technisch geen moeilijkheden. Onderweg geen horeca.
Beschreven: Nee, deze route is afkomstig van Wikiloc
Markering: Het gaat hier niet om een bestaande route, maar om een combinatie van verschillende routes.
Horeca: Begin- en eindpunt
Reisgidsen en wandelkaarten: kijk op onze pagina met gidsen en kaarten.
Meer wandelroutes in dit gebied: kijk op Wandelroutes in de Montes de Malaga

Locatie

Locator Montes de Málaga

Korte routebeschrijving

Met deze lange wandeling doorkruis je een flink deel van het noordelijke (hogere) deel van de Montes de Málaga. Het is vooral een eenzame wandeling die grotendeels over brede boswegen leidt. Meer dan op de korte wandeling Circular Lagar de Torrijos, word je onderweg regelmatig getrakteerd op spectaculaire uitzichten. Neem vooral ook een lunch en water mee, want je komt nergens horeca tegen.

Zorg dat je op tijd bent voor deze wandeling want het beginpunt, restaurant Venta El Pinar, is een populaire plek. Zeker op zondag. Je kunt je auto kwijt voor de deur van het restaurant, maar zorg dat je je niet laat inbouwen; Spanjaarden hebben er geen moeite mee dubbel te parkeren….
Vanaf het restaurant duik je meteen het bos in en volg je een brede, onverharde bosweg. Dit zal het beeld van deze dag ook een beetje worden: brede boswegen. Het voordeel is dat je ontspannen kunt wandelen zonder steeds op je kaart of telefoon te hoeven kijken. Tijdens deze tocht heb je ook vaker vergezichten.

Pas na een dik uur wandelen verlaat je het brede bospad en volg je een smaller, klimmend pad naar hoogste punt op de route: 910 meter. Een mooi moment misschien voor een langere pauze want vanaf hier heb je een geweldig uitzicht naar het noorden en oosten. De stad die je in de diepte ziet liggen is Colmenar. En verder aan de horizon duiken de grillige toppen van El Torcal op!

Het mooiste deel van de wandeling vormt de doorsteek van de Canada de las Vacos. Veel beekbeddingen zijn tot ver in het jaar groen, een teken dat er regelmatig water staat. In de lente bloeit en groeit hier van alles en is het bos vergeven van de zingende vogels. Het is ook meteen het stilste deel van de route; alleen mountainbikers zoeven af en toe langs.

Bij het eindpunt Venta El Pinar (iedere dag om 12 uur open, behalve woensdag) kun je uitstekend eten en drinken. Zeer druk op zondag. Mocht je vanaf hier terugrijden naar Málaga, dan wacht je de schitterende A7000.

De wandelroute op kaart en GPS

Hieronder zie je hoe deze wandelroute als rode lijn op de kaart loopt. Het geeft je een idee van de locatie van de route en de loop van het wandelpad. Download de gpx-track via de link ‘Download file’.

Download file: colmenar-montes-de-malaga.gpx

Meer GPS-tracks van onze wandelroutes

Als je speciaal geïnteresseerd bent in GPS-tracks tijdens je wandelvakantie: alle tracks van onze wandelroutes zijn gegroepeerd en te downloaden op onze pagina Wandelen met GPS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *