Skip to main content

Wandeling Ruta de Cerro de Coros (bij Puerto de las Palomas)

Wandelgebied: Sierra de Grazalema.
Wandelafstand: ca. 4 km.
Looptijd: ca. 1-1,5  uur.
Hoogteverschil: je start op 1200 m. Hoogste punt 1300 m, laagste punt 1100 m.
Zwaarte van de wandeltocht: Eenvoudige korte wandeltocht.
Markering: Nee.
Horeca: Grazalema of Zahara de la Sierra.
Reisgidsen en wandelkaarten: kijk op onze pagina met gidsen en kaarten.
Meer wandelroutes in dit gebied: kijk op Wandelroutes in Sierra de Grazalema
Meer toppen beklimmen? Lees ons artikel ‘Mooie bergtoppen in Andalusië’.

Auto huren: Wij hebben inmiddels aardig wat auto’s gehuurd de afgelopen jaren. Op verschillende plekken, in verschillende steden en in verschillende periodes. In de lente, herfst en winter. Lees onze tips & ervaringen

Locatie

Locator Sierra de Grazalema

Korte eenvoudige wandeling van net geen 4 km, met zéér spectaculaire uitzichten richting Zahara de la Sierra en de Sierra (en het stuwmeer) en de Endrinal ten zuiden van Grazalema. Prima te combineren met de halve dagtocht door de Garganta Verde. De wandeling gaat naar een hoogte van 1300 meter. Vanaf dit punt kun je uitstekend vale gieren spotten; soms nog beter dan in de Gargante Verde.

Rondom uitzicht en vale gieren

Het begin van deze route vind je op de spectaculaire pasweg (CA-9104) tussen Zahara de la Sierra en Grazalema. Sowieso de moeite waard om te rijden als je over een auto beschikt, en aan deze weg ligt ook de bekende wandelroute in de kloof Garganta Verde. Er is een druk bezocht toeristisch uitzichtpunt met parkeerplaats op de pas aan die weg (Mirador de las Palomas), de wandeling begint daar, aan de oostkant van de weg. Het terrein lijkt afgesloten maar er is een hekje waar je doorheen kunt. Veel mensen ga je niet tegen komen, de route is niet druk bezocht. Onderweg is het soms een beetje zoeken naar de juiste richting, maar op basis van onze GPS-download kom je er zeker uit.

Vooral de uitzichten onderweg zijn om van te smullen. Noordwaarts naar het adelaarsnest Zahara de la Sierra en het enorme stuwmeer Embalse de Zahara. In zuidelijke richting vind je de bergtoppen van de Sierra de Grazalema. Neem onderweg vooral de tijd voor het spotten van tientallen vale gieren die zich eindeloos op de thermiek laten meevoeren.

Wandelend naar boven

Wij zijn deze wandelroute begonnen bij de parkeerplaats. Maar theoretisch zou je ook vanuit het dal naar boven kunnen wandelen en andersom. In de uiterste oosthoek van ons wandelrondje gaat namelijk een pad naar beneden dat op de kaart bekeken uitkomt bij de andere autoweg CA-9123 (de weg onderlangs van Grazalema naar Zahara). Met enige moeite en goeie benen moet het mogelijk zijn daar de wandelronde Grazalema-La Ribera de Gaidobar op te pikken. Wellicht een idee om zo van Grazalema naar Mirador de las Palomas te wandelen of andersom als je je bij de Mirador laat afzetten.

Wandelkaarten en -gidsen over de Sierra de Grazalema

Georganiseerd naar Sierra de Grazalema

De volgende reisorganisaties hebben wandelreizen in hun programma naar de Sierra de Grazalema:

De wandelroute op kaart

Hieronder zie je hoe deze wandelroute als rode lijn op de kaart loopt. Het geeft je een idee van de locatie van de route en de loop van het wandelpad. Download de gpx-track via de link ‘Download file’.

Download file: grazalema-las-palomas-coros.gpx

Meer GPS-tracks van onze wandelroutes

Als je speciaal geïnteresseerd bent in GPS-tracks tijdens je wandelvakantie: alle tracks van onze wandelroutes zijn gegroepeerd en te downloaden op onze pagina Wandelen met GPS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *