Skip to main content

Overnachten in Hotel Humaina (Montes de Málaga)

Hotel Humaina is het enige hotel binnen de grenzen van het natuurpark Montes de Málaga. Het staat op een prachtige plek aan het einde van een smalle bergweg, midden in de natuur. Humaina is niet het beste hotel dat je kunt boeken in Andalusië. Door het herkenbare ‘Fawlty Towers-gehalte’ hadden wij toch een niet te missen ervaring.

In Andalusië zijn meer hotels eigendom van de Junta de Andalucía (het bestuur van de autonome regio Andalusië) die vervolgens verpacht worden. Hotel Humaina is er een van. Het is het enige hotel binnen de grenzen van het Parque Natural Montes de Málaga. Meer overnachtingsmogelijkheden zijn er aan de randen, maar die halen het qua sfeer en ligging niet bij Humaina.

Hotel Humaina (gebouwd in 1993) vormt een uitstekend uitgangspunt voor wandelingen in de Montes de Málaga. Meteen voor de deur al start de korte, maar fraaie wandeling El Cerrado van 3 km. En als je auto pakt, ben je in vijf minuten bij het recreatieterrein Las Contadoras waar o.a. de wandelroute Circular Lagar de Torrijos – Contadoras begint. Ook als je niet overnacht in Humaina, is het een lekkere plek om na een wandeling nog even wat te drinken en uit te blazen.

Hotel Humaina is schitterend gelegen midden in de natuur, omgeven door bergen, heuvels en rivieren (vooruit, eentje dan). Tegelijkertijd voelt het wat kil en ‘leeg’ aan en mist het vooral de glans die je op basis van de buitenkant en ligging zou verwachten. Tijdens ons verblijf van twee nachten (in een weekend) was het hotel zeer matig bezet. Dat kán aan de corona hebben gelegen, maar de recensies zijn ook niet onverminderd positief.

Omdat het hotel ver van de ‘bewoonde wereld’ ligt, ben je voor het avondeten bijna vanzelfsprekend aangewezen op de keuken van het hotel. En daar staat bepaald geen Sergio Herman in de potten en pannen te roeren, terwijl de prijzen zeker voor Spaanse begrippen gepeperd zijn. Van het vermeende gebruik van regionale producten hebben wij verder ook weinig gemerkt.

Humaina beschikt over een zonnig terras aan de voorkant en een buitenzwembad dat na de zomer helaas niet meer schoongemaakt wordt. Parkeren kan vlak voor de deur, Wi-Fi is aanwezig.
De kamers zijn eenvoudig ingericht en zonder opsmuk, een tikkeltje gedateerd zelfs, maar voorzien van alles wat je nodig hebt. Heerlijk balkon aan de voorkant! Het ontbijt is vrij mager en standaard, maar dat is in Spanje niet ongewoon. Vriendelijk en behulpzaam personeel dat ook nog eens aardig Engels spreekt.
Laat je overigens niet te veel leiden door de wat negatieve teneur van dit verhaal…..gewoon gaan boeken en zelf ervaren!

Website: www.hotel-humaina.es/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *