Skip to main content

Wandelroute van Pampaneira naar Busquístar via Bubión en Ferreiriola

De wandelroute van Pampaneira naar Busquístar via Bubión en Ferreirola is de vijfde etappe van onze meerdaagse wandeltocht door de Alpujarras en de Sierra Nevada. Bekijk alle etappes van deze tocht.

  • Wandelgebied: Alpujarras, klik hier voor meer informatie.
  • Wandelafstand: ca. 11,1 km.
  • Looptijd: ca. 4 uur.
  • Stijgen: 625 m.
  • Afdalen: 555 m.
  • Zwaarte van de wandeltocht: eenvoudige tocht, enige conditie vereist, goed begaanbare paden, deels asfalt in heuvelachtig terrein.
  • Reisgidsen en wandelkaarten: kijk op onze pagina met gidsen en kaarten.

Locatie

Locator Las Alpujarras

Korte routebeschrijving

Vanuit Pampaneira wandel je naar het dichtbij gelegen dorp Bubión dat ook vanuit Capileira goed bereikbaar is. Boven Bubión wordt het klimmen geblazen naar een pasje op zo’n 1550 meter. Vanaf hier is het een stuk afdalen, soms over asfalt, ook over een deels gerestaureerde oude weg (Camino Rurales). Je passeert de dorpen Capilerilla, Pitres en Atalbéitar en komt uit in het schitterend gelegen dorpje Ferreirola. Wij overnachtten hier, maar je kunt ook doorwandelen naar het grotere dorp Busquístar door het dal van de Rio Trevélez waar je een stuk van de GR 142 volgt.

Ferreirola
Het schitterend gelegen kleine dorp Ferreirola.

Meerdaagse wandeltocht

Deze wandelroute maakt deel uit van een meerdaagse wandeltocht die wij in 2012 maakten door de Alpujarras en de Sierra Nevada. Wij liepen deze tocht in 4 dagen maar dan is het een flinke kluif, dat vraagt om een goede wandelconditie. We raden aan het te verdelen over 7 dagen, dan heb je ook meer tijd om te genieten en te ontspannen. De laatset twee etappes hebben wij niet zelf gelopen vanwege tijdgebrek, maar voeren over officiële GR- en PR routes. Onze aanbevolen dagetappes:

Plekken om te overnachten

In Ferreirola: Sierra y Mar, www.sierraymar.com

Sierra y Mar is een droomplek bijna helemaal aan het eind van de prachtige en groene Tahavallei. Negen verschillende kamers op verschillende punten en niveaus in de tuin. Overal terrasjes en bankjes, heel speels opgezet. En mooi gebruik van kleuren en vormen. Ook voor kinderen geschikt. Er is een gemeenschappelijke keuken en zitkamer, maar je móet echt gaan eten in Café-Pianobar Cueva de Mora Luna in het op een kwartier wandelen gelegen Mecina. Geweldig eten, heerlijke wijnen en een zeer ontspannen en vrolijke atmosfeer. Eigenaars hebben Argentijnse roots en dat zie je overal aan de muur terug (Maradonna!). Hij zit vaak vol, dus meteen via de eigenaren van Sierra y Mar reserveren als je aankomt. Zéér bijzondere plek. Er wordt goed Engels gesproken.

Bij Sierra y Mar is het uitgebreide ontbijt bij de prijs inbegrepen. In principe moet je voor twee nachten boeken, maar daar valt over te praten. Eigenaars, de Deense Inge Norgaard en haar Zuid-Tiroolse man Giuseppe Heiss, spreken Engels en Duits. Ze wonen er al twintig jaar. Het B&B is dicht in december en januari.

Sierra y Mar is een droomplek bijna helemaal aan het eind van de prachtige en groene Tahavallei.
Eigenaars, de Deense Inge Norgaard en haar Zuid-Tiroolse man Giuseppe Heiss, spreken Engels en Duits.

Wandelkaarten en -gidsen over de Alpujarras & Sierra Nevada

Georganiseerd naar de Alpujarras & Sierra Nevada

Verschillende reisorganisaties hebben wandelreizen in hun programma naar de Alpujarras & Sierra Nevada. Een greep uit het aanbod:

De wandelroute op kaart

Hieronder zie je hoe deze wandelroute als rode lijn op de kaart loopt. Het geeft je een idee van de locatie van de route en de loop van het wandelpad. Download de gpx-track via de link ‘Download file’.

Download file: Etappe-5-Pampaneira-Buquistar.gpx

Meer GPS-tracks van onze wandelroutes

Als je speciaal geïnteresseerd bent in GPS-tracks tijdens je wandelvakantie: alle tracks van onze wandelroutes zijn gegroepeerd en te downloaden op onze pagina Wandelen met GPS.

Meer foto’s van deze tocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *