Wandelroute Sendero el Saltillo in Canillas de Aceituno

De Sendero El Saltillo is een nieuw wandelpad in de provincie Málaga met o.a. een spectaculaire hangbrug van 50 meter lengte. De korte wandelroute maakt deel uit van de 745 km lange wandelroute Gran Senda de Málaga (GR-249) .

Een toeristenmagneet. Zo mag de Caminito del Rey inmiddels wel worden genoemd. De 7,7 kilometer lange route door de kloof Desfiladero de los Gaitanes trekt dagelijks zo’n 1000 bezoekers en het einde van die stroom is nog lang niet in zicht. Een beetje druk en vol is de Caminito del Rey daarmee echter ook wel.

Maar is nu een aantrekkelijk alternatief dat nog gratis toegankelijk is ook: de Sendero El Saltillo. Het pad met o.a. een spectaculaire hangbrug van 50 meter lengte maakt deel uit van de 745 km lange wandelroute Gran Senda de Málaga (GR-249) die grofweg langs de grenzen van de provincie Málaga (en langs de kust) loopt. De Sendero El Saltillo zelf is een ‘dagwandeling’ van 8 km (heen en terug) die begint op het centrale plein in het dorp Canillas de Aceituno. De nieuwe hangbrug verbindt een machtige kloof, uitgesleten door de rivier Almanchares, tussen de dorpen Canillas de Aceituno en Sedella in de streek La Axarquía. Op delen van de route zijn op de moeilijkste punten nieuwe kettingen aangebracht en is het pad verbeterd om het voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Uiteraard kon het niet uitblijven, maar het nieuwe wandelpad met loopbruggen (150 meter lucht en diepte onder de voetjes!), spectaculaire uitzichten, watervalletjes én dus een hangbrug heeft nu al de veelzeggende bijnaam de Caminito del Rey van de Axarquía gekregen. Of die sterke verhalen allemaal kloppen, willen we begin mei zelf ontdekken als we de route gaan beoordelen. Uiteraard komt er dan ook een uitgebreid verhaal over El Saltillo op onze website.

Sendero El Saltillo
Sendero El Saltillo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips of vragen?

Heb je tips, suggesties, opmerkingen, goeie Spaanse grappen, kritiek of complimenten? Laat het weten! Neem contact met ons op, we geven antwoord.

Niks missen over wandelen in Andalusië?

Volg de wandelaars die via e-mail op de hoogte blijven over wandelen in Andalusië. Schrijf je in!

Volg ons

© www.wandeleninandalusie.nl 

Logo Wandelen in Andalusië