Wandelroutes in Torcal de Antequera

El Torcal de Antequerra is een Paraje Naturel, een natuurgebied in de omgeving van het stadje Antequera en niet ver vanaf Malaga. De buitenaards ogende karstrotsen trekken niet alleen wandelaars maar vooral ook een grote stroom toeristen die het natuurwonder komen aanschouwen vanaf het uitzichtspunt bij het bezoekerscentrum en wellicht een rondje lopen. Er zijn drie korte en vrij eenvoudige wandelroutes: groen, geel en oranje.

Torcal de Antequera is dus een populair en toeristisch natuurfenomeen in Andalusië (zoals bijvoorbeeld Caminito del Rey). Dankzij de grillige karstrotsen voelt het alsof je op de maan of op een andere planeet bent, alsof je door een sciencefiction film wandelt. Het kan er druk zijn, maar de meeste toeristen blijven bij het officiële uitzichtspunt dus de gemarkeerde wandelroutes zijn vaak relatief rustig.

Wandelroutes in Torcal

In Torcal kun je een drietal gemarkeerde, eenvoudige en niet al te lange wandelroutes doen:

  • De korte groene wandelroute van 1,4 km.
  • Een iets langere gele route van 2,7 km.
  • En een oranje route van 3,5 km.
  • Je kunt ook een georganiseerde route doen met een gids, vooraf boeken!

Een langere wandelroute

Wil je als een langere wandelroute doen in dit gebied, dan raden wij route 20 uit de wandelgids van Rother aan. Deze ca. 15 km lange wandelroute start bij de parkeerplaats bij Nacimiento del Río de la Villa aan de weg van Antequera naar El Torcal en eindigt in Villanueva de la Conceptión. Tijdens de wandeling klim ja bijna 500 hoogtemeters naar een bergpas die een mooi uitzicht geeft op op het gebied rondom El Torcal. Advies is om een taxi terug te nemen. Je kunt natuurlijk ook tot de pas wandelen en dan weer terug.

Het weer in Torcal

Als je van plan bent om te gaan, controleer dan vooraf het weerbericht. Paraje Natural Torcal staat erom bekend dat er regelmatig mist blijft hangen, en dan is het zonde om de tocht te ondernemen.

Wandelen in El Torcal de Antequera
Ook wij hadden pech met het weer in Torcal.
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips of vragen?

Heb je tips, suggesties, op- of aanmerkingen, goeie Spaanse grappen, wijze raad, kritiek of complimenten? Laat het weten! Neem contact met ons op, we geven antwoord.

Niks missen over wandelen in Andalusië?

Volg de wandelaars die via e-mail op de hoogte blijven over wandelen in Andalusië. Schrijf je in!

Volg ons

© www.wandeleninandalusie.nl 

Logo Wandelen in Andalusië