Skip to main content

Wandeling Las Negras – El Playazo – Las Negras

Wandelen in Cabo de Gata


Deze makkelijke wandeling overlapt een deel van de veel langere dagtocht Agua Amarga – Las Negras – El Playazo, maar is in deze vorm een leuke rondwandeling op zichzelf. De route begint en eindigt op de toegangsweg naar Las Negras, zo’n 1,5 kilometer voor het dorp, maar je kunt hem uiteraard ook beginnen en eindigen in dit kustplaatsje zelf
. De halve dagtocht is niet lastig en landschappelijk indrukwekkend. Heerlijk rust- en zwempunt vormt het ‘ongerepte’ strand van El Playazo.

Locatie

Locator Cabo de Gata

Goed om te weten

  • Zoals gezegd; je kunt de auto ook neerzetten in Las Negras, maar dan loop je het eerste deel van de wandeling over de verharde weg. Wij hebben ervoor gekozen om de auto 1,5 km buiten het dorp neer te zetten, op een ‘parkeerhaven’ langs de weg. Je komt dan niet in Las Negras zelf.
  • Op de route wandel je langs twee voormalige verdedigingswerken, de Torre los Alumbres en Castillo de San Ramón en een gerestaureerde ‘watermolen’. En dus langs en over het fraaie en beschutte strand van El Playazo waar in 2008 een deel van de Nederlandse speelfilm Zomerhitte (naar een boek van Jan Wolkers) is gedraaid.
  • Centraal op je tocht ligt de berg Cerro de la Molata (231 meter) waar je in een rondje omheen loopt. Onderweg uitzichten op Rodalquilar en de voormalige goudmijnen boven het dorp. En een prachtig zicht op Las Negras in de diepte op het einde van de wandeling.
  • Als je de tocht loopt zoals wij hem hebben gedaan, kom je nergens asfalt tegen. Vanaf camping We Camp, loop door de mooie en warme Rambla Cuervo weer terug naar de auto en kun je vervolgens Las Negras alsnog bezoeken.
  • Al met al een mooi en makkelijk rondje die je makkelijk kunt combineren met een andere korte wandeling in de buurt. Moeilijk is de route nergens, maar voor mensen met ‘afdaal-angst’ is het stukje voor Camping We Camp misschien iets om rekening mee te houden. Hou op dit deel voor de camping vooral de officiële route (groen-wit gemarkeerd) aan en neem geen lastige afstekers. Wat overigens bijna niet te voorkomen is want ook onze route is niet helemaal ‘zoals het hoort’.
  • Mocht je de auto wel geparkeerd hebben in Las Negras, dan loop je vanaf het strand bij We Camp door naar de verharde weg en wandel je zonder problemen door naar Las Negras. Dat wijst de weg vanzelf!
Wandelen in Cabo de Gata
Wandelen in Cabo de Gata
Wandelen in Cabo de Gata
Wandelen in Cabo de Gata

De wandelroute op kaart en GPS

Hieronder zie je hoe deze wandelroute als rode lijn op de kaart loopt. Het geeft je een idee van de locatie van de route en de loop van het wandelpad. Download de gpx-track via de link ‘Download file’.

Download file: Las Negras - Playazo - Las Negras.gpx

Meer GPS-tracks van onze wandelroutes

Als je speciaal geïnteresseerd bent in GPS-tracks tijdens je wandelvakantie: alle tracks van onze wandelroutes zijn gegroepeerd en te downloaden op onze pagina Wandelen met GPS.

Wandelen in Cabo de Gata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *