Wandelroute Galaroza-Castaño del Robledo

Verrassend mooie wandeling met de kabbelende Jabugo tijdens het eerste deel en totale stilte tijdens het tweede deel. Galaroza is een prettig beginpunt van de wandeling, Castaño del Robledo halverwege een welkom rustpunt. Prima op een middag te doen. Deze wandeling sluit haast naadloos aan op de rondwandeling vanaf Alájar, dus mocht je het op je heupen hebben, dan kun je een ruk van dik 25 km maken!

Wandelgebied: Sierra de Aracena
Wandelafstand: ca. 10 km (als je de wandeling helemaal rondloopt)
Looptijd: 3 uur
Hoogteverschil: 300 meter
Zwaarte van de wandeltocht: licht pittige wandeltocht. Er zit wat kort, maar stevig klim- en daalwerk in. Hoogteverschillen zijn gering.
Beschreven: Ja. In de Cicerone-gids Walking in Andalucía van Guy Hunter-Watts (Walk 6. Galaroza circuit).
Markering: geel-wit, wegwijzers, bordjes
Horeca: Direct langs de route aan de rand van Castaño del Robledo ligt een kleine dorpskroeg annex winkel. In het centrum is meer te vinden.
Reisgidsen en wandelkaarten: kijk op onze pagina met gidsen en kaarten.
Meer wandelroutes in dit gebied: kijk op Wandelroutes in Sierra de Aracena

Korte routebeschrijving

Het is niet per se nodig om je auto in het centrum van Galaroza neer te zetten. Wij parkeerden hem min of meer aan de N-433 waar de wandeling ook een stukje overheen loopt. Zeker op warme dagen is dit een hele prettige wandeling met volop water op de eerste helft van de tocht. Je volgt namelijk vrij lang de rivier Jabugo (naar de gelijknamige plaats, beroemd van de ham!) en dat betekent veel schaduw en het idee van koelte. Het is overigens niet zo dat je pal naast de rivier loopt. Meestal slingert hij een meter of tien onder je pad door en soms loop je er in een grote boog vandaan. Maar hoe dan ook: vreedzaam, groen en mooi!

Aan de rand van Castaño del Robledo, halverwege de wandeling ongeveer, vind je een Mexicaans aandoend barretje waar je voor weinig geld wat kunt drinken en eventueel mondvoorraad kunt aanschaffen. Toen wij er waren, werden er op een zelfgemaakte barbecue sardientjes gegrild en tikten ruwe mannen flessen bier van een halve liter weg.

Aan het eind van deze heerlijke wandeling, eigenlijk net voor je de rand van Galaroza bereikt, steek je via een brug nog een keer een riviertje over: de Rio Murtiga. Opnieuw steek je de N-433 over en bereik je de zuidkant van Galaroza. Via de oostkant van het stadje ga je in een omtrekkende beweging terug naar het centrum en de auto. Wij eindigen onze wandeling in de gps-track wat eerder, maar je kunt eenvoudig door het centrum doorlopen naar het beginpunt. Sorry daarvoor, de gps werd te vroeg uitgezet. We willen graag terug om ook dat laatste stukje vol te maken. Dus mocht u ons financieel willen ondersteunen….

Wandelkaarten en -gidsen over de Sierra de Aracena

Georganiseerd naar Sierra de Aracena

De volgende reisorganisaties hebben wandelreizen in hun programma naar de Sierra de Aracena:

De wandelroute op kaart

Hieronder zie je deze wandelroute als rode lijn op de kaart lopen met eronder in het groen het hoogteprofiel. Wil je de route downloaden als gpx-file om zelf te gebruiken op je eigen gps-apparaat? Klik dan op de link downloaden onder het hoogteprofiel. Het gebruik van onze gps-tracks is voor eigen risico.

Download

Meer GPS-tracks van onze wandelroutes

Als je speciaal geïnteresseerd bent in GPS-tracks tijdens je wandelvakantie: alle tracks van onze wandelroutes zijn gegroepeerd en te downloaden op onze pagina Wandelen met GPS.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips of vragen?

Heb je tips, suggesties, op- of aanmerkingen, goeie Spaanse grappen, wijze raad, kritiek of complimenten? Laat het weten! Neem contact met ons op, we geven antwoord.

Niks missen over wandelen in Andalusië?

Volg de wandelaars die via e-mail op de hoogte blijven over wandelen in Andalusië. Schrijf je in!

Volg ons

© www.wandeleninandalusie.nl 

Logo Wandelen in Andalusië