Aanbieders van georganiseerde wandelreizen in Andalusië

Wandelvakanties in Andalusië

Een wandelvakantie in Andalusië kun je prima zelf regelen. Vliegticket boeken, hotelletje regelen en vamos. Toch liever met een groep op vakantie, of een reis waarbij ‘alles’ voor je is geregeld? Onderstaande reisorganisaties bieden kant-en-klare groepsvakanties en individuele arrangementen aan. De lijst is ongetwijfeld niet compleet, dus mocht je onlangs met een reisorganisatie op pad zijn geweest of zelf reizen aanbieden, neem dan contact met ons op. Puntje van aandacht: wandelen moet de hoofdactiviteit zijn. Een rondreis per auto met een stukje kuieren of ‘avontuur op de Caminito del Rey’ komen bij ons niet door de ballotagecommissie. 

Reisorganisaties met wandelreizen in Andalusië

Stap Reizen

Stap Reizen

Stap Reizen is een bekende naam in de wereld van de actieve wandelvakanties. De reisorganisatie uit Utrecht organiseert zowel groeps- als individuele reizen in bestemmingen in zeven verschillende landen rond de Middellandse Zee èn op de Canarische Eilanden. In Andalusië kun je met Stap Reizen boeken voor drie tochten: in de Sierra de Grazalema, Alpujarras en de Cabo de Gata. De laatste is een trektocht, de andere twee tochten kennen een vaste standplaats.

Ecktiv Travel

Ecktiv Travel

Ecktiv (tsja, die naam…) is actief met reizen in alle werelddelen. De wandelreizen ‘lopen’ alleen door Europa, waarvan twee in Andalusië. Tijdens één van de trektochten van acht dagen kom je o.a. in Ronda, El Torcal en op de Caminito del Rey. De andere trektocht voert door de Alpujarras en de Sierra Nevada

Aarts Wandelreizen

Aarts Wandelreizen

Sinds 2011 biedt Aarts Reizen (van Guus Aarts) wandelreizen aan in Portugal, Spanje, Turkije en de Griekse Eilanden. Kleinschalig, authentiek en niet alledaags; zo valt te lezen op de website. In Andalusië is Aarts Wandelreizen met vier reizen behoorlijk actief. Je kunt boeken voor de Sierra de Aracena (ten noorden van Sevilla), Ronda, Alpujarras en de omgeving van Cordoba/ Granada.

SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen

SNP mag zich in Nederland met afstand de grootste aanbieder van actieve wandelvakanties noemen. In de loop der jaren zijn daar ook fietsvakanties en culturele trips bijgekomen. De Nijmeegse touroperator is in Andalusië actief in oa de Alpujarras, de Sierra de Aracena, Sierra de Grazalema en Cabo de Gata. Tochten kennen verschillende gradaties van zwaarte en comfort.

Aktiva Tours

Al bijna 25 jaar is Aktiva Tours actief in een groot aantal Europese landen, waaronder Spanje. In Andalusië vind je de Brabantse reisorganisatie vooral terug in de Alpujarras, de Sierra de Tejeda en de Sierra de Gredos. Bijzonder is de wandelreis tijdens de Semana Santa waarbij wandelen én traditie een week lang hand in hand gaan.

Djoser

Djoser

Djoser is een grote reisorganisatie voor actieve vakanties in de breedste zin van het woord. Sinds enige jaren is er ook een aparte ‘hoek’ met wandel- en fietsreizen. Over de hele wereld vind je de Amsterdamse reisorganisatie terug, maar Andalusië komt er met één reis bekaaid vanaf. Deze wandelreis wordt gedaan vanuit een standplaats in Canillas de Albaida aan de voet van de Sierra de Tejeda. Ook een wandeling over de Caminito del Rey behoort tot dat programma.

Eigen-Wijze Reizen

Eigen-Wijze Reizen

Ook Eigen-Wijze Reizen draait al een aardige tijd mee in de wereld van de wandelvakanties. Alle reizen van deze organisatie zijn individueel, ook die in Andalusië. Vanuit drie verschillende standplaatsen in Ronda, Montejaque en Grazalema maak je wandelingen in de Sierra de Grazalema. Veel witte dorpen dus, maar ook schitterende bergen, roofvogels en veel natuur.

Topo-Actief

Topo-Aktief

Topo-Aktief zit net als SNP in Nijmegen en vind je terug in zo’n 20 landen met (individuele) wandel- en pelgrimstochten. In Andalusië kun je met Topo-Aktief naar de Sierra de Aracena en het Parque Natural de las Sierras Almijara y Tejeda. Het betreft doorgaande reizen en wandelingen vanuit een standplaats.

Lopus Wandelreizen

Lopus Wandelreizen

Al bijna 10 jaar organiseert Bianca Vet onder de naam Lopus Reizen een bescheiden aantal groepsreizen in verschillende landen in Europa en één in Zanzibar. Bijzonder aan het aanbod in Andalusië is dat er ook een reis door de Sierra de Cazorla loopt; een bestemming die zelden wordt aangeboden. Terwijl het een schitterend gebergte is met uitstekende wandelmogelijkheden. Andere groepsreizen vind je in de Cabo de Gata en de Alpujarras.

Spanje Anders

Spanje Anders

Spanje Anders, hoe kan het ook anders.., organiseert wandelreizen in Spanje. Specifieker: in Andalusië. Spanje Anders resideert vanuit één standplaats, het dorp Cómpeta in het  Parque Natural de las Sierras Almijara y Tejeda, maar trekt ook de Sierra Nevada in. Bijzonder is de Wandel Vierdaagse die Spanje Anders ieder jaar in september organiseert. Iedere dag wordt er in groepsverband vanuit Cómpeta op uitgetrokken en kun je kiezen voor een lichte en een middelzware wandeling.

Earth Tracks

Earth Tracks

Earth Tracks is opgezet door Evelien Bogaart en organiseert reizen in Portugal, Spanje, Bulgarije, Georgië, Engeland, Polen, Roemenië, Tsjechië, Turkije. Je kunt rekenen op kleinschalige reizen (individueel en in groepsverband) waarbij de bagage wordt vervoerd. In Andalusië organiseert Earth Tracks de Groeps & Single Reizen Hoya de Guadix (ten oosten van Granada), Costa da Luz (ten noordwesten van Tarifa), en twee individuele wandelreizen (waaronder een trektocht) in Axarquia/Parque Natural de las Sierras Almijara y Tejeda.

Anders Reizen

Anders Reizen

Het Belgische Anders Reizen is al lang actief met wandel- en cultuurreizen over de gehele wereld. In Andalusië betreft het groepsreizen me een combinatie van wandelen en cultuur. Steden als Granada, Cordoba en Sevilla komen dan vanzelfsprekend langs.

Barrio Life

Barrio Life

Barrio Life biedt zogenaamde bouwsteenreizen aan in Andalusië, Marokko en Portugal. Kleinschalig, met aandacht voor het milieu, contact met de bevolking; geef er maar een draai aan. In Andalusië kun je op pad in de Alpujarras aan de zuidkant van de Sierra Nevada. Ook de Caminito del Rey staat in de lijst, plus een aantal wandelingen in de buurt van dit pad.

Zuiderhuis

Zuiderhuis

Al sinds 1978 (!), aanvankelijke onder de naam Vreemde Kontinenten, organiseert het Belgische Zuiderhuis wandel- en fietsreizen over de gehele wereld. Zowel voor groepen als individueel. Richten we ons op Andalusië, dan vind je het Zuiderhuis terug in El Torcal, de Alpujarras en de Sierra de Aracena.

Tips of vragen?

Heb je tips, suggesties, opmerkingen, goeie Spaanse grappen, kritiek of complimenten? Laat het weten! Neem contact met ons op, we geven antwoord.

Niks missen over wandelen in Andalusië?

Volg de wandelaars die via e-mail op de hoogte blijven over wandelen in Andalusië. Schrijf je in!

Volg ons

© www.wandeleninandalusie.nl 

Logo Wandelen in Andalusië