Skip to main content

Aanbieders van georganiseerde wandelreizen in Andalusië

Wandelvakanties in Andalusië

Een wandelvakantie in Andalusië kun je prima zelf regelen. Vliegticket boeken, hotelletje regelen en vamos. Toch liever met een groep op vakantie, of een reis waarbij ‘alles’ voor je is geregeld? Onderstaande reisorganisaties bieden kant-en-klare groepsvakanties en individuele arrangementen aan. De lijst is ongetwijfeld niet compleet, dus mocht je onlangs met een reisorganisatie op pad zijn geweest of zelf reizen aanbieden, neem dan contact met ons op. Puntje van aandacht: wandelen moet de hoofdactiviteit zijn. Een rondreis per auto met een stukje kuieren of ‘avontuur op de Caminito del Rey’ komen bij ons niet door de ballotagecommissie. 

Reisorganisaties met wandelreizen in Andalusië

Stap Reizen

Stap Reizen

Stap Reizen is een bekende naam in de wereld van de actieve wandelvakanties. De reisorganisatie uit Amersfoort organiseert zowel groeps- als individuele reizen in bestemmingen in zeven verschillende landen rond de Middellandse Zee èn op de Canarische Eilanden en Mallorca. In Andalusië kun je met Stap Reizen boeken voor meerdere bestemmingen: in de Sierra de Grazalema, Sierra de Aracena, Alpujarras en de Cabo de Gata. De eerste twee trektochten, de andere twee bestemmingen kennen een vaste standplaats.

Ecktiv Travel

Ecktiv Travel

Ecktiv is actief (ecktiv….) met fiets- en wandelreizen in veel Europese landen. Twee van de wandelreizen lopen door Andalusië. Tijdens één van de trektochten van acht dagen kom je o.a. in Ronda, El Torcal, Antequera en op de Caminito del Rey. De andere trektocht voert door de Alpujarras en de Sierra Nevada

Aarts Wandelreizen

Aarts Wandelreizen

Sinds 2011 biedt Aarts Reizen (van Guus Aarts) wandelreizen aan in Portugal, Spanje, Turkije en de Griekse Eilanden. Kleinschalig, authentiek en niet alledaags; zo valt te lezen op de website. In Andalusië is Aarts Wandelreizen slechts met een reis actief. Je kunt alleen boeken voor de Sierra de Aracena (ten noorden van Sevilla).

SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen

SNP mag zich in Nederland met afstand de grootste aanbieder van actieve wandelvakanties noemen. In de loop der jaren zijn daar ook fietsvakanties en culturele trips bijgekomen.
De Nijmeegse touroperator is in Andalusië actief in oa de Alpujarras, de Sierra de Aracena, Sierra de Grazalema en Cabo de Gata. Tochten kennen verschillende gradaties van zwaarte en comfort. Vaak wordt overnacht in comfortabele hotels en pensions, al dan niet in de vorm van een standplaats. 

Hanniban Reizen Logo

Hannibal Reizen

Hannibal Reizen is al 35 jaar druk met het organiseren van wandelreizen, zowel individueel als voor groepen. In Andalusië staat er slecht één reis op het programma, maar dat is wel meteen een hele fraaie. Vanuit het dorp Cómpeta wordt de Sierra de Tejeda verkend, inclusief de prachtige etappes over de GR 249. En een verkenning van het dal van de Río Torrox. Het betreft hier een individuele reis. Heb je behoefte aan meer maatwerk buiten het officiële programma: Hannibal heeft ook goede contacten in de Sierra de Aracena en de Serranía de Ronda onder Ronda. Kortom: liefhebbers van Andalusië!

Djoser

Djoser

Djoser is een grote reisorganisatie voor actieve vakanties in de breedste zin van het woord. Sinds enige jaren is er ook een aparte ‘hoek’ met wandel- en fietsreizen. Over de hele wereld vind je de Amsterdamse reisorganisatie terug, maar Andalusië komt er met één reis bekaaid vanaf. Deze wandelreis staat al jaren op het programma en wordt gedaan vanuit een standplaats in Canillas de Albaida aan de voet van de Sierra de Tejeda. Ook een wandeling over de Caminito del Rey behoort tot dat programma.

Eigen-Wijze Reizen

Eigen-Wijze Reizen

Ook Eigen-Wijze Reizen draait al een aardige tijd mee in de wereld van de wandelvakanties. Alle reizen van deze organisatie zijn individueel, ook die in Andalusië. Vanuit drie verschillende standplaatsen in Ronda, Montejaque en Grazalema maak je wandelingen in de Sierra de Grazalema. Veel witte dorpen dus, maar ook schitterende bergen, roofvogels en veel natuur.

Topo-Actief

Topo-Aktief

Topo-Aktief zit net als SNP in Nijmegen en vind je terug in zo’n 20 landen met (individuele) wandel- en pelgrimstochten. In Andalusië kun je met Topo-Aktief op verschillende reizen terecht in het Parque Natural de las Sierras Almijara y Tejeda. Het betreft doorgaande reizen en wandelingen vanuit een standplaats, het dorp Compéta.

Lopus Wandelreizen

Lopus Wandelreizen

Al 10 jaar organiseert Bianca Vet onder de naam Lopus Reizen een bescheiden aantal groepsreizen in verschillende landen in Europa en één in Zanzibar. Bijzonder aan het aanbod in Andalusië is dat er ook een reis door de Sierra de Cazorla loopt; een bestemming die zelden wordt aangeboden. Terwijl het een schitterend gebergte is met uitstekende wandelmogelijkheden.
Andere kleinschalige groepsreizen vind je in de Cabo de Gata en de Alpujarras. Bijzonder is een overwinteringsreis in de Cabo de Gata waar niet alleen wandelen, maar ook andere activiteiten ondernomen kunnen worden. De Sierra de Aracena staat sinds twee jaar op het programma. 

Earth Tracks

Earth Tracks

Earth Tracks is opgezet door Evelien Bogaart en organiseert reizen in o.a. Portugal, Spanje, Bulgarije, Georgië, Tsjechië en Turkije. Je kunt rekenen op kleinschalige reizen (individueel en in groepsverband) waarbij de bagage wordt vervoerd. In Andalusië organiseert Earth Tracks de Groeps & Single Reizen Hoya de Guadix (ten oosten van Granada), Costa da Luz (ten noordwesten van Tarifa), en twee individuele wandelreizen (waaronder een trektocht) in Axarquia/Parque Natural de las Sierras Almijara y Tejeda.

Anders Reizen

Anders Reizen

Het Belgische Anders Reizen is al lang actief met een enorm aanbod aan wandel- en cultuurreizen over de gehele wereld.
In Andalusië betreft het groepsreizen met een fijne combinatie van wandelen en cultuur. Steden als Granada, Cordoba en Sevilla komen dan vanzelfsprekend langs. En er wordt gewandeld in de Alpujarras en over de Camanito del Rey.

Barrio Life

Barrio Life

Barrio Life biedt zogenaamde bouwsteenreizen aan in Andalusië, Marokko en Portugal. Kleinschalig, met aandacht voor het milieu, contact met de bevolking; geef er maar een draai aan. In Andalusië kun je zowel individueel als in groepsverband op pad in de Alpujarras aan de zuidkant van de Sierra Nevada. Ook El Torcal en de Caminito del Rey en in de lijst, plus een aantal wandelingen in de buurt van dit pad.

Zuiderhuis

Zuiderhuis

Al sinds 1978 (!), aanvankelijke onder de naam Vreemde Kontinenten, organiseert het Belgische Zuiderhuis wandel- en fietsreizen over de gehele wereld (70 bestemmingen). Zowel voor groepen als individueel.
Richten we ons specifiek op Andalusië, dan vind je het Zuiderhuis terug in El Torcal, de Alpujarras en de Sierra de Aracena. Bijzonder is een winterwandelreis in de Sierra Nevada met een beklimming van de Mulhacén (3483m).